1969 yılında Tirebolu’da doğdu. İstanbul Kız Lisesi/Erenköy Kız Lisesi parasız yatılıyı ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Almanya Goettingen Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Sosyal Siyaset okudu. Sosyal Siyaset dalında doktora yaparken tez aşamasında bırakıp Türkiye’ye geri döndü. İlk öykü kitabı "Babam İntihar Etmemişti", 2016 yılında Notabene Yayınevi tarafından yayımlandı. Öykü ve yazıları Kitaplık dergisi, Notos Öykü, Sarnıç Öykü, 14 Şubat Dünyanın Öyküsü, Galapera Öykü, Gergedan Kitabevi fanzinlerinde, Mahur Beste dergisi, Yeşil Gazete ve Öykü Gazetesi’nde yayımlandı. Bir öyküsü 2011 İstanbul Mimarlar Odası öykü ödül yarışmasında birincilik kazandı ve diğer dereceye giren öykülerle birlikte kitaplaştırıldı. Bir başka öyküsü Aylak Adam Yayınevi’nden çıkan "Öyküden Çıktım Yola" adlı öykü seçkisinde yer aldı. Hikmet Temel Akarsu ve Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan tarafından hazırlanan ve kitaplaştırılan "Edebiyatta Mimarlık", Hikmet Temel Akarsu tarafından hazırlanan ve kitaplaştırılan "Edebiyatta Denizcilik", "Denizcilikte Edebiyat ve Edebiyatta Hukuk" seçkilerinde ikişer kitap analizi ile yer aldı. Mevzu Edebiyat çevrim içi dergide kitap incelemeleri, Ekmek ve Gül, Prologdergi, Olası Olmayan çevrim içi dergilerde öyküleri yayımlandı.

 

“Kış uykusu” uykuya benzer bir çeşit uzun süreli hareketsizlik halidir diyor sözlük! Hayatta kalabilmenin yollarından biri imiş…

Peki alegorik olarak insanın belleğinin kış uykusuna yatması ne demek: Unutmak, umursamamak, hatırlamamak…

Bu bağlamda sizler için kütüphanemden beş farklı kitap seçtim:

La Condition Humaine – André Malraux
Antarctica – Claire Keegan
Miss Iceland – Audur Ava Ólafsdóttir
The Ice Palace – Tarjei Vesaas
Februar 33 Der Winter der Literatur – Uwe Wittstock

İnsan olmayı unutmayalım, sevdiklerimizi unutmayalım, dünyayı unutmayalım, kelebek etkisini unutmayalım. Platon’un Mağarası’nı unutmayalım, Ockham’ın Usturası gibidir her şey; En basit açıklama büyük olasılıkla doğru olandır…